Horboom Vloeren

 
 
Showroomadres:
Industrieterrein Gouwepark  

Westbaan 160
2841 MC Moordrecht
(Geopend op afspraak)

 
T: 0182-232661

Bedrijven

Horboom Vloeren | Betonlook Gietvloer
14534
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14534,page-child,parent-pageid-14449,ajax_fade,page_not_loaded,,show_loading_animation,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Betonlook Gietvloer

Bij Horboom Vloeren vindt u alle kunststofvloeren, van designvloer tot industriële vloeren. Onze kunststofvloeren deskundigen staan altijd voor u klaar. Een van de vloeren die wij aanbieden is de betonlook gietvloer.

De Betonlook gietvloer

Wilt u graag een vloer die een stoere en warme uitstraling heeft? Dan is een betonlook gietvloer iets voor u! Een betonlook vloer is een naadloze vloer met een uitstraling van beton, maar voelt toch warm en comfortabel aan. De vloer heeft de voordelen van een gietvloer maar geeft het industriële gevoel van een betonvloer. De strakke moderne uitstraling is zeer in trek voor veel winkels, kantoorpanden, woningen en bedrijfsruimtes.

Slijtvast en duurzaam door unieke samenstelling

Betonlook gietvloeren zijn gietvloeren met een robuuste en natuurlijke uitstraling. De vloer bestaat namelijk uit een combinatie van zachte bindmiddelen en mineralen met harde eigenschappen. Hierdoor heeft de vloer krachtige kenmerken en heeft het uitstekend comfort te bieden.

De nadelen van een echte betonnen vloer

Een echte betonnen gietvloer is niet zonder nadelen. Een betonnen vloer kan snel afbrokkelen waardoor de vloer ruw en ongelijk wordt. Dit betekend dat de vloer flink wat onderhoud nodig heeft, en dat wilt u natuurlijk niet. Dit is niet het enige nadeel, als er geen vochtwerende laag is aangebracht kunnen er vochtproblemen ontstaan. Daarnaast kan een betonnen vloer koud aanvoelen en in de winter wilt u natuurlijk geen koude voeten. Na al deze nadelen van een echte betonnen vloer ziet u veel voordelen van een betonlook gietvloer.

De aanleg van een Betonlook gietvloer

Voordat u de gietvloer gaat aanbrengen moet u zorgen dat de ondergrond geëgaliseerd is. Als u een extreem vlak en glad resultaat wilt is het egaliseren van de ondergrond erg belangrijk, want een gietvloer is doorgaans maar een paar millimeter dik. U kunt ook de ondergrond juist schuren om een wat ruwer eindresultaat te creëren. Er zijn oneindig veel mogelijkheden met de Betonlook gietvloer. Na het egaliseren wordt de vloer voorzien van een primerlaag, deze zorgt voor de ultieme hechting van de vloer aan de ondergrond. Om alle kleine gaatjes en oneffenheden dicht te maken, wordt er een schrap laag aangebracht. Deze wordt aangebracht na de primerlaag. Als de vloer gegoten is wordt het materiaal bewerkt met een spaan, zo ontstaat er een uniek resultaat. Als laatste wordt er een laklaag aangebracht, dit is de zogenoemde beschermlaag van de gietvloer. De laklaag maakt de gietvloer helemaal af en biedt zo de nodige bescherming tegen slijtage. U kunt kiezen uit een matte of glanzende kleur als laklaag.

Onderhoud

U moet altijd rekening houden dat de vloer kras gevoelig is. Zeker wanneer u huisdieren hebt zoals honden en katten, want de dieren kunnen met hun nagels voor de nodige krassen op de vloer zorgen. Vooral zand is door de schurende werking één van de grootste boosdoeners voor een kunststof gietvloer. Gebruik een goede droogloopmat bij de buitendeuren zodat zand en vuil zoveel mogelijk buiten blijven. Uw meubilair kan ook krassen veroorzaken op de vloer. Voornamelijk meubels die veel bewegen over de vloer zoals bijvoorbeeld bureaustoelen zijn boosdoeners. Dit kunt u voorkomen door vloervriendelijke viltdoppen of speciale wieltjes onder de stoel te bevestigen. Dit kunt u natuurlijk ook met ander meubilair doen.

Ook perfect voor bedrijven

De betonlook gietvloer is niet alleen prachtig en onderhoudsvriendelijk in een woning, maar ook in een winkel of kantoor is de vloer een lust voor het oog en onderhoudsvriendelijk. Horboom is naast particulieren dus ook een uitstekende partner voor bedrijven!

De voordelen van een betonlook gietvloer

  1. De vloer is slijtvast
  2. Geheel naadloos
  3. Geluiddempende werking
  4. Bestendigd tegen vocht
  5. Veiligheid verhogend
  6. Geschikt voor vloerverwarming
  7. Hygiënisch
  8. Onderhoudsvriendelijk

Een betonlook gietvloer is uiterst geschikt voor vloerverwarming en is bovendien erg makkelijk schoon te houden. Ook kunnen vloeistoffen niet in de vloer doordringen, doordat de vloer volledig poriëndicht is. Betonlook gietvloeren zijn bovendien eenvoudig te onderhouden. Dit is natuurlijk ideaal als u bijvoorbeeld kinderen heeft. Als zij bijvoorbeeld drinken laat vallen, is dit makkelijk op te ruimen.

Nadelen

De vloer heeft ook een aantal nadelen. Het gieten neemt namelijk aardig wat tijd in beslag, hierbij moet u denken aan 4 á 5 dagen. Tijdens het leggen van de vloer kan er enige stankoverlast ontstaan, dit hangt af van het soort materiaal. Ondanks de beschermende laklaag blijft de vloer alsnog gevoelig voor krassen.